Nieuws

3 tips voor energiezuinig wonen

Bespaar op uw energiekosten

De energieprijzen blijven stijgen en de normen voor het energieverbruik in woningen (EPB) worden steeds strenger. Investeren in een energiezuinige woning loont meer dan ooit; niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Waarom een BA familiale, zelfs zonder kind of huisdier?

In tegenstelling tot de verzekering BA Auto, die voor elke bestuurder verplicht is, blijft BA familiale een facultatieve dekking. Dat weerhoudt veel mensen er echter niet van om deze verzekering af te sluiten, zoals blijkt uit deze cijfers van de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen.
Toch denken velen nog dat “ze enkel nuttig is als men kinderen of huisdieren heeft.” Waarheid of fabeltje? Hier volgt het antwoord.​

U houdt van online winkelen… Maar wat zijn uw rechten?

​E-commerce biedt heel wat voordelen: u kunt gemakkelijk prijzen vergelijken, wint tijd dankzij de toegankelijkheid enz. Het opent ook de deuren tot internationale handel waardoor het aanbod steeds groter wordt. Toch zijn er ook risico’s aan verbonden. Om die reden hebt u specifieke rechten die u misschien moet laten gelden als het fout loopt.

Wie betaalt de schade te wijten aan een beschadigd wegdek?

​Van 16 tot 22 september vindt de Europese week van de Mobiliteit plaats. Deze moedigt het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen aan, precies omdat we nog altijd heel talrijk met de auto rijden bij gebrek aan een aangepaste infrastructuur. Elke dag nemen miljoenen mensen de wagen.

In dat kader vindt u hier enkele vaststellingen en mijn advies in verband met de problemen die kunnen ontstaan door een beschadigd wegdek. En ik geef u ook het antwoord op deze twee vragen:

_ Welke verzekering komt tussen bij hagelschade?
_ Wist u dat de BA Auto verplicht is?

Met welke veelvoorkomende problemen kunt u in uw woning te maken krijgen en welke verzekeringen bied

Werd uw koepel of veranda beschadigd door hagel? Heeft u last van vocht in een muur? Is er een boom op uw dak gevallen? Wist u dat het aantal branden in België almaar toeneemt? En dat u belastingvermindering kunt genieten als u uw woning beveiligt?

Hieronder vindt u nuttige informatie en tips om uw onroerend goed en/of de inboedel ervan te beschermen.​

Zijn de Belgen in vorm? En u?

​De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft Europa onlangs gewaarschuwd voor een dreigende obesitasepidemie tegen 2030. België vormt geen uitzondering: bijna één Belg op twee is nu al te zwaar

(34 % heeft overgewicht en 14 % is obees), blijkt uit een onderzoek dat het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid publiceerde in 2013. Obesitas verhoogt echter aanzienlijk het risico op hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose en bepaalde vormen van kanker (zoals borst- en dikkedarmkanker).

Dit artikel geeft enkele tips om in goede conditie te blijven en bekijkt een aantal praktische aspecten. Wist u bijvoorbeeld dat de ziekenfondsen een deel van de abonnements- en inschrijvingskosten voor sportactiviteiten terugbetalen? Weet u welke verzekering u vergoedt bij problemen? Worden de medische kosten terugbetaald?

Kerkomsesteenweg 314, 3370 Kerkom

+32 (016) 73.35.56

profinad@profinad.be

Openingsuren Kerkom
Ma: op afspraak
Di: 14u-19u
Wo: 9u-12u
Do en vr: 9u-12u - 14u-17u
Za: 9u-12u

Dorpsstraat 19, 3360 Bierbeek

+32 (016) 46.00.63

profinad.bis@profinad.be

Openingsuren Bierbeek
Ma: 9u-12u - 16u-18u
Di: 9u-11u
Wo: 9u-11u
Do: 9u-11u - 14u-16u
+ op afspraak